Cadouri perfecte pentru un indragostit de calatorii

Am doua sarbatori preferate in tot anul: Anul Nou, cand este si ziua mea de nastere, si 1 Mai, care pentru mine e ca prima zi de vara, mai ales ca de atunci incep weekendurile la mare. Restul sarbatorilor sunt doar scuze pentru a-mi mai cumpara niste bilete de avion drept cadou.

BILETE DE AVION

Traditia am inceput-o de cativa ani, iar de Craciun cadourile pentru el sunt mereu bilete de avion catre o destinatie surpriza. Anul acesta, am extins traditia si asupra parintilor si socrilor si auu fost atat de incantati ca din Ajunul Craciunului, toata lumea vizeaza la excursia din aprilie, din Sicilia. O varianta ar fi sa pandesti o promotie si iei bilete catre ce destinatie iti suna bine sau, daca stii deja unde mergi, incearca sa faci o simulare pe motoare de tipul Kayak, Momondo, unde gasesti si combinatii de zboruri intre diferite companii aeriene.

ESCAPADA DE WEEKEND

Si cum normal ca nu e musai sa fugi din tara ca sa rasfeti o persoana draga, poti sa alegi din toate locurile frumoase din Romania o cazare deosebita, care sa imbine putina istorie, cu o mancare de masterchef si peisaj cum numai la noi gasesti. Ultima data, am gasit toate lucrurile astea in Covasna, la Hotel Castel Daniel, despre care am mai povestit.

Lista este insa mai mare si poti gasi inspiratie aici: Locuri in care sa mergi chiar si numai pentru cazare

CARTI DE CALATORIE

E drept ca citesc tot mai des pe Kindle, mai ales cand plec de acasa si vreau sa am la mine mai multe carti, dar cred ca o carte care inca mai miroase a tipar e un cadou bun si ma profit cat inca oamenii se mai bucura de ele. Ghiduri de calatorie, aventura, SF, biografii sau romantice, ai aici o lista intreaga din care poti sa alegi.

HARTI

De la lenjerie, tablouri, frigider si wallpaper, am peste tot cate o harta, si nu sunt destule, asa ca in curand cred ca voi avea si un tatuaj in ton. Daca mai stii si alti oameni la felde fixati, s-ar putea sa ii faci fericiti si pe ei cu o simpla harta. Ca variante ar fi:

  • Harta razuibila, ca sa poti evidentia locurile in care ai fost. A fost un cadou care m-a facut tare fericita, singura parte deprimanta fiind ca dupa dimensiune, cele vreo 30 de tari pe care le-am vazut pana acum nu arata deloc impresionant.
harta-razuibila
Harta razuibila
  • Harta magnetica. La mine si-a gasit loc printre magnetii de frigider si de cate ori apare o destinatie noua, o adaug cu un marker venit la pachet.
Harta magnetica
Harta magnetica
  • Harta decorativa. Poate fi harta lumii, a unei tari, poate fi colorata, vintage, pe hartie si inramata sau pe panza cu bolduri infipte in toate locurile vazute. A mea are cam doi metri si functioneaza ca terapie de cate ori o vad.
Harta imprimata pe panza
Harta imprimata pe panza

BIJUTERII

Bijuteriile mi se par cele mai potrivite cadouri, mai ales ca nu sunt niciodata pe lista mea scurta de achizitii. De fapt nici pe lista mai lunga…

Pandora are o serie intreaga de charms care sa se asorteze la un troller sau rucsac: camera foto, avion sau o valiza.

Read the signs #photo #travel #pandora #luckycharms #parisisalwaysagoodidea #ihaveamap

A photo posted by Ersen (@i_have_a_map) on

Nu ma prea dau in vant dupa bijuterii, iar mai mult de inele simple, fara pietre, si bratari facute din ate sau piele nu prea port. In schimb mi-a placut inca de acum vreun an bratara asta de la Catalina Grama si acum, ca a si revenit pe stoc, poate o sa ma opresc din dat banii pe bilete de avion si o sa mi-o si cumpar. NOT…

bratara harta romaniei

Din aceeasi categorie a bijuteriilor pe care cel mai probabil nu o sa mi le iau este si “inelul calator“.

HAMAC SAU LAMZAC

Si ca sa revenim la cadouri unisex, pentru ca cele mai multe fete plimbarete pe care le cunosc ar renunta oricand la haine noi sau o geanta in plus, o alta sugestie de cadou ar putea fi un hamac sau un sac Lamzac. Scaunul gonflabil are avantajul ca nu trebuie suspendat, se umfla din doua miscari si e suficient de mic incat sa il tii in rucsac la plaja, la munte sau la concert.

Si da, chiar e al dracului de comod 😀

via GIPHY

Citeste si: Unde fugim de-acasa de Ziua Indragostitilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close