Cea mai buna mancare urata. Sau cum se face ghela

Ar fi nedrept sa ii spui omleta, chiar daca in esenta sunt oua si inca vreo doua chestii, pentru ca, la final, ghela e o masa satioasa e ceva e poate inlocui orice masa din zi.

Pentru ca era facuta chiar si pe marginea drumului de orice cioban, ce imi place mie cel mai mult este ca totul se face intr-un singur vas. Iar singurul secret este locul de unde iti cumperi ingredientele. Asa ca daca ai pus mana pe niste oua sau rosii de la tara sau pe un colt de branza de oaie de la sibieni, incearca.

Reteta de ghela

Ai nevoie de doua oua proaspete, o bucata de branza uscata de oaie, doua rosii coapte bine si doi ardei verzi.

Mai intai tai ardeii in bucati marisoare si ii arunci intr-o tigaie cu putin ulei de masline pana incep sa miroasa putin dulceag si sa se rumeneasca. In timpul asta, taie rosiile in bucati, apoi adauga-le peste ardei. Nu stiu daca ciobanii aveau, dar eu ii pun si niste oregano si piper proaspat 🙂

Dupa ce fierbe usor amestecul, rade branza si adauga si doua oua, ca sa iasa doua portii urate, chinuite si eatragatoare. Dar nu conteaza, va fidelicioasa, iar daca ii faci si  o salata alaturi deja o sa uiti cum arata.

Citesste si: Reteta rapida de vinete: cu iaurt si rodie sau cu feta si patrunjel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close