Reteta rapida de vinete: cu iaurt si rodie sau cu feta si patrunjel

Mereu mi s-a parut ca vinetele sunt subapreciate in cultura noastra. Tragi o zacusca (buna, n-am ce zice), le ineci in ulei si maioneza si cam aia e. Dar parca unii profita mai mult de ele.

Cand am dat de lasagna cu mamaliga si vinete a italienilor sau de cele coapte umplute cu feta la greci, m-am prins eu ca there’s more to that, mai ales ca se fac mereu atat de raipd. Sunt doua variante pe care le incerc eu cel mai des, indiferent ca sunt vinetele abia coapte sau trimise de mama deja congelate.

Intai ai nevoie de vinetele coapte si scurt, eu de obicei nu le bat, doar le desfac fasii ca sa se poata servi mai usor.

Varianta 1. Vinete cu iaurt grecesc si melasa de rodie

Intr-un pahar faci un dressing din usturoi dupa cat de mult iti place, piper, o lingurita de cumin  si ulei de masline si il torni peste vinete. Pui cateva linguri generoase de iaurt grecesc si stropesti cu melasa de rodie, pe care o gasesti la orice magazin cu specific turcesc, grecesc sau la magazinele de condimente din Piata Obor.

Reteta rapida de vinete

Varianta 2.  Vinete cu feta si patrunjel

Varianta asta imi place cel mai mult cand am vinetele inca fierbinti, pentru ca se amesteca mai bine cu branza. Torn din acelasi dressing peste vinetele desfacute fasii, faramitez o bucata de feta, cam 100 de grame daca am doua vinete medii , iar peste tot arunc o legatura de patrunjel tocata si poate si sucul de la jumatate de lamaie.

There, ai doua feluri de vinete pe care sa le mananci cu salata de rosii, ceapa si sumac sau cu lipii calde.

Citeste si: Kisir turcesc sau “nu tot ce e bun se face greu si ingrasa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close