Locuri in care sa mergi chiar si numai pentru cazare

Stiu ca in mod normal te hotarasti sa mergi undeva, iar cazarea e doar o necesitate, insa exista cateva locuri in Romania in care patul nu e doar locul in care sa te prabusesti seara, ci o atractie in sine. 

Casa Printului Charles de la Viscri

cazare printul charles viscri2

Daca vrei sa dormi in patul unui viitor rege, s-ar putea sa fii uimit de simplitatea pe care o prefera Printul de Wales. In casa de la Viscri ai parte de mobilier vechi simplu, stergare, soba cu lemne si o curte verde plina de capite. Dormitorul lui Charles, care are baie comuna, poate fi inchiriat pentru 85 de euro pe noapte, iar o camera cu pat matrimonial costa 65 de euro.

La butoaie, in Pietroasele

la butoaie pietroasele

La crama de la Pietroasele, Buzau, dupa o degustare pe indelete, poti sa adormi intr-un butoi de vin fara sa te judece nimeni. Asta pentru ca budanele au fost transformate in casute, fiecare avand cate doua locuri. Experienta costa 60 de lei pe noapte.

Hadar Chalet, Siriu

hadar chalet siriu

Tot in judetul Buzau, la Siriu, o veche cabana de vanatoare a lui Nicolae Ceausescu s-a transformat, nu chiar peste noapte, ci dupa ani buni, intr-un chalet elegant. In muntii Buzaului, fara semnal la telefon si inconjurat doar de liniste, ai parte de toate facilitatile moderne, chiar si de piscina si teren de tenis. Preturile incep de la 1.150 lei, cu mesele incluse.

Valea Verde, Cund

valea verde cund

La resortul Valea Verde aflat in apropiere de Sighisoara poti inchiria o camera sau chiar propria ta casa taraneasca, inclusiv curtea si gradina de legume. Preturile incep de la 60 de euro pe noapte, iar pe langa mesele traditionale, vi se pun la dispozitie si cursuri de tamplarie, de pictura sau plimbari in caruta.

Popasul Verde, Singeorz

popasul verde

Popasul Verde este casa de vacanta a unui roman stabilit in Belgia, iar in perioada in care nu este in Singeorz, aceasta poate fi inchiriata pentru 35 de euro pe noapte. Construita din lemn, lut si baloti de paie, casa are nu doar o curte plina de vegetatie, ci si un acoperis verde facut din iarba.

Castelul de lut Valea Zanelor

castelul de lut valea zanelor

La 40 de kilometri de Sibiu, in Porumbacu, s-a refugiat un bucurestean satul de oras. Pe un teren de 8.000 de metri ridica incet un castel de lut parca desenat pentru o carte de povesti. Pentru constructie s-au folosit doar materiale naturale, lucru care nu a facut nici munca mai usoara, nici costurile mai mici, insa rezultatul se anunta spectaculos. Pensiunea poate fi vizitata, dar deocamdata nu poate gazdui oaspeti. In plus, proprietarii lucreaza si la amenajarea unui restaurant.

Ferma Dacilor, Tohani

ferma dacilor tohani

In complexul Ferma Dacilor din apropiere de Tohani, Prahova, proprietarii lucreaza de zor sa puna in practica o idee care, spera ei, va atrage curajosii. Patru casute construite in copaci vor avea podele de sticla construite deasupra unui adapost in care doarme o haita de lupi. Pentru o noapte de cazare, turistii ar trebui sa plateasca o suta de euro.

Cob village, Berca

cob village berca

Un alt proiect nascut din dorinta de a construi natural este satul de lut din Berca, Buzau. Satucul este format din cinci case, cu 20 de camere si un restaurant cu acoperis verde. Chiar daca inca nu a fost finalizat, satul poate fi vizitat mai ales de cei interesati sa afle cum se construieste cu lut si materiale naturale.

Citeste si:  Ce e de vazut in Covasna. Cele sapte “minuni” si o noapte la castel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close