Un an pe drum e un an bun

De obicei, nu apuc sa ma intorc dintr-un loc si deja am programata urmatoarea plecare. N-am ce face, asta ma tine in priza si ma face fericita indiferent de ce alte sacrificii trebuie sa fac.

cover

Mi-as dori foarte tare sa pot vedea toata lumea, sa pot ajunge macar o data in fiecare tara si sa am timp sa si revin in cele care mi-au placut cel mai mult. Daca ar fi dupa mine, as lua toate tarile in ordine alfabetica si nu m-as mai opri pana in Zimbabwe, dar cum exista limitari de timp si, mai ales, de buget, le iau in ordinea preferintelor.

Pentru 2016, era in plan o tura in Iran, dar din pacate a coborat de pe lista scurta din cauza problemelor de siguranta. De altfel, alertele teroriste vor afecta probabil turismul in anii ce urmeaza in multe alte tari.

Cuba va ramane mereu locul in care m-as intoarce intr-o clipa, dar cred ca o sa ma mai lupt cu dorul pana anul viitor, cand sper sa pot face si un traseu Georgia – Armenia – Azerbaijan care ma bantuie deja de vreun an.

cuba mica

Practic, prima iesire pe 2016 a fost deja la Budapesta, unde am petrecut de Revelion, iar urmatoarele doua au fost cadouri de Mos Craciun. Nu, nu mai cred in Mosu, dar e al doilea an al unei traditii care sper sa dureze: ca niste travel junkies care se respecta, eu si partenerul meu de drum am decis sa nu mai dam bani (nici) pe cadourile de Craciun, ci fiecare sa ia bilete de avion. Pentru orice perioada si orice destinatie.

11393668_1123434404340561_3533388397611392789_o

Anul trecut, Mosu a adus un city break in Nuremberg in luna martie si un concediu in Islanda in mai. Anul acesta, eu am luat din octombrie doua bilete la Ryanair pentru Bologna, in februarie, gasite la o promotie, asa ca au costat 20 de euro. Mosul celalalt a plusat putin cu bilete de avion la Riga, tot powered by Ryanair, insa pentru o saptamana, in luna aprilie, asa ca se va transforma intr-un traseu  Letonia – Lituania – Estonia. Si o bere in Bruxelles.

A treia destinatie deja stabilita (de aceasta data de comun acord) este Peru, pe care l-am abandonat toamna trecuta pentru un dezmat in Asia pe care nu pot sa-l regret. Practic, daca nu apare din nou vreo promotie pentru Japonia, acesta ar putea fi anul in care vad Machu Picchu. (Hihi!)

Iar lista ramane deschisa! Daca inca nu v-ati hotarat incotro sa apucati, o multime de oameni se ingramadesc sa faca sugestii, le puteti vedea aici:

Toate destinatiile recomandate in 2016 la un loc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close