Orez negru cu lapte de cocos, “tratament” asiatic pentru iarna grea

Pe frigul asta m-ar mai incalzi numai un castron de orez cu lapte de la mama sau pozele din ultima vacanta in Asia. Saaaau, o combinatie intre cele doua: orez negru cu lapte de cocos.

Prima data l-am descoperit in Indonezia, iar de atunci nu ma mai satur de el. Se face foarte simplu si din doar trei ingrediente, dar partea rea este ca dureza mult pentru ca ideal ar fi ca orezul negru sa stea la inmuiat in apa peste noapte, apoi se fierbe mai bine de o ora.

Partea buna este ca orezul negru nu e doar extrem de gustos, ci este si foarte sanatos si bogat in antioxidanti. De fapt, este atat de valoros ca in China Antica, doar imparatii si nobilii aveau voie sa se bucure de el, iar daca un om de rand indraznea sa il fure, era condamnat la moarte.

Orezul negru contine vitamina E, fibre, fier, calciu, cupru, mangan, seleniu, vitamina B1 si B2, are un nivel scazut de zahar si nu contine gluten.

Ingrediente:

  • 200 de grame de orez negru
  • 100 de grame de zahar brun
  • o cutie de 250 de grame de lapte de cocos

Orezul, trei cani de apa si un varf de lingurita de sare se aduc in punctul de fierbere, apoi se da focul la mic, se acopera cu un capac si se fierbe aproximativ 45 de minute. Cand orezul este fiert, dar inca umed, se amesteca zaharul si laptele de cocos, apoi se fierbe la foc mic inca o jumatate de ora.

Orez negru cu lapte de cocos
Orez negru cu lapte de cocos

Orezul negru cu lapte de cocos poate fi servit simplu, cu miere, dulceata sau lapte pe deasupra si poate fi atat desert cat si un mic dejun consistent.

TIP: Pentru ca zeama negru-roscat pateaza orice vas, eu prefer sa il fierb in wok-ul negru.

Citeste si: Bali cocoa mix. Cum sa iti faci acasa ciocolata calda si condimentata ca in Bali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close