Minivacanta in Luxembourg, de la 20 de euro

Daca la ultima promoție Ryanair m-am cadorisit cu o pereche de bilete la Bologna, e posibil ca cea anuntata astazi sa aduca un drum pana la Luxembourg.

Aproape ascuns intre Franta, Germania si Belgia, Marele Ducat al Luxemburgului nu este chiar o destinatie pentru care turistii sa se bata. Cu toate acestea, statul cu o suprafata de doar 2.586 km2 ascunde o multime de castele, cetati si monumente istorice.

Pentru a ajunge aici, avionul Bucuresti – Charleroi costa aproape 40 de euro la Ryanair. De la Charleroi spre Luxembourg City există posibilitatea de a merge cu trenul, insa e nevoie sa schimbati si costa aproximativ 36 de euro… O alta varianta ar fi cea a unui shuttle, care costa 28 de euro, iar drumul dureaza mai putin.

In ceea ce priveste obiectivele turistice, pana acum mi-am notat centrul vechi, Chemin de la Corniche, Muzeul de artă modernă sau galeriile subterane in care 35.000 de oameni s-au adapostit in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. In plus, la o ora si doua autobuze distanta se afla castelul Vianden, considerat cel mai frumos din tara.

Revin cu detalii de la fata locului 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close