Nu iti mai gasesti locul la mare? Incearca pe plaja Tuzla

Daca obisnuiesti sa mergi in sudul Litoralului, Tuzla s-ar putea sa fie reperul tau pentru localitatea aia lunga in care de obicei e radar. Dar daca te hotarasti data viitoare sa te si opresti, promit ca o sa iti placa. 

Tuzla, care in turca inseamna “sararie”, are nu doar un far din 1900, cel mai vechi de pe litoralul romanesc, ci si o plaja ingusta, dar lunga, care nu e mai niciodata aglomerata.

Plaja Tuzla

Drumul spre plaja e indicat pe la jumatatea localitatii si strabate campurile pana ce ajunge la coasta abrupta. Poti sa lasi acolo masina, mai sunt doar cativa metri de coborat pana la plaja. Daca vrei sa stai o zi intreaga, ia cu tine tot ce crezi ca ti-ai putea dori, nu gasesti ambulanti sau chioscuri. Dar pe la mijlocul plajei, intr-un foisor facut din stuf si cu mese de plastic o sa poti sa mananci la pranz o ciorba cinstita de peste care sa nu coste mai mult de 5 lei, icre sau hamsii cu usturoi. Stingi cu bere rece sau s-ar putea sa fii imbiat si cu o tuica de cel ce pare a fi chelner, proprietar si bucatar si care mormaia a la Tom Hardy la fiecare solicitare.

Daca iti place, in sat gasesti si cazare, mai ales in casele pescarilor care iti pot face o oferta completa care sa cuprinda si mese pescaresti, iar preturile incep si de pe la 50 de lei.

Cu placere! 🙂

Citeste si: Cu cortul pe Plaja Vadu, doua zile cat doua saptamani de vacanta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close