Cele mai tari evenimente in luna iunie, in Romania

Fie ca luna iunie te gaseste acasa, in vizita la rude sau pe plaja la mare, e greu sa nu gasesti ceva pe gustul tau. Uite care sunt cele mai tari evenimente in luna iunie, in Romania.

FITS, Sibiu – 9-18 iunie

A 24-a editie a Festivalului internațional de Teatru Sibiu incepe pe 9 iunie si aduce si anul acesta sute de spectacole atat in salile de teatru, cat si pe strazi. Programul complet poate fi consultat aici.

FITS
A 24-a editie a Festivalului internațional de Teatru Sibiu incepe pe 9 iunie

Pe langa imaginile uluitoare surprinse an de an pe strazile din Sibiu, mai putin cunoscut este faptul ca Japonia este unul dintre principalii parteneri pentru fiecare editie, dupa ce festivalul romanesc a fost considerat o forma de terapie pentru tineri. “In Japonia, cea mai importanta problema este suicidul. E vorba de aproape 10 persoane pe zi care se sinucid, din care 8 sunt tineri. Festivalul de la Sibiu a fost considerat cel mai important festival in care contactul direct, dintre spectator si actul cultural nu este intermediat. Din 2006, de când aducem voluntari din Japonia, s-au dezvoltat 468 de evenimente imprejurul Japoniei si s-a constatat ca s-a diminuat suicidul cu 0,7%. Este un castig absolut urias”, a povestit in trecut directorul FITS, Constantin Chiriac.

Craft Beer Festival 2017, Bucuresti – 9-11 iunie

Cea de-a doua editie a Bucharest Craft Beer Festival isi deschide portile vineri, 9 iunie, la Verde Stop (pe strada Barbu Vacarescu 162-164 din Capitala). Vor fi trei zile de festin, cu zeci de sortimente de beri crafted si cidru, mancaruri pentru toate gusturile, activitati interesante si cinci concerte, intr-o atmosfera placuta, de relaxare, ca un picnic in familie, cu patura, la iarba verde.

SEAWOLVES BIKE FEST, Constanta – 9-11 iunie

Cea de-a 10-a editie a festivalului Seawolves are loc in Camping S, din Mamaia Nord. Pe langa concursurile de peste zi, seara se anunta si concerte.

Vineri, (tribute night): METALLICA – by SCREAM INC. (Ucraina), IRON MAIDEN – by TROOPER (Ro), MOTÖRHEAD – by MOTORACE (Bulgaria), PANTERA – by DOMINATION (Ro), CARGO – by Ziua Libera (Ro), RED HOT CHILI PEPPERS – by Romanian Hot Chili Peppers (Ro).
Sambata: ALTERNOSFERA, TROOPER, ZOB, LUPU CEL RAU, STONELIGHT

Vara simfonic aniversar, Bucuresti – 14 iunie

Maestrul Tudor Gheorghe va sustine concertul “Vara simfonic aniversar” in 14 IUNIE 2017 la Sala Palatului, alaturi de membrii Orchestrei Nationale Radio si Corul National Radio

Regatta Masters Yachting Race, 15-18 iunie – Limanu

LifeHarbour Limanu gazduieste regatta Masters Yachting Race, organizata de NauticLine, prima companie romaneasca de charter nautic cu flota proprie de barci de agrement si SetSail, una dintre cele mai prestigioase scoli de yachting din Romania.

Masters Yachting Race

Spre deosebire de competitiile clasice, la care se porneste de la minim trei ambarcatiuni participante la regatte, la match race se dueleaza doar cate doua ambarcatiuni din aceeasi categorie, folosind strategii si tactici diverse pentru a trece primii linia de sosire. Un match race se desfasoara intotdeauna sub vant si fiecare cursa dureaza aproximativ 20 de minute. Duelul incepe practic cu cateva minute inainte de start, cand ambarcatiunile pornesc angajate intr-o lupta de pre¬start, in care fiecare incearca sa castige un avantaj, provocand adversarul sa incalce o regula, pentru a primi o penalizare. Obiectivul este acela de a obtine pozitia cea mai avantajoasa la linia de start si a prelua astfel controlul asupra intregii curse.

Cursele vor fi transmise live pe webcam, pe site-ul marinei www.liveharbour.ro.

Namaste India, Bucuresti – 16-18 iunie

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Centrul Cultural “Rabindranath Tagore” va invita, in perioada 16-18 iunie 2017, sa descoperiti cultura Indiei in inima satului romanesc din Bucuresti.  Organizat in perioada 12 – 25 iunie 2017, in multiple locatii din Bucuresti, festivalul “Namaste India” isi propune sa devina anul acesta o punte de legatura intre cultura indiana si alte culturi ale lumii – romana, franceza, engleza, pakistaneza, africana – prin spectacole, proiectii de film, expozitii, ateliere, workshop-uri si intalniri. Editia din 2017 a festivalului va explora dimensiuni importante ale culturii nationale si internationale in cadrul mondial actual, aflat sub semnul globalizarii si al migratiilor: ideea de identitate nationala, valori culturale, traditie si continuitate, revalorizare culturala, colaborari interculturale, apartenenta si radacini, incluziune sociala.

Forza Zu, Constanța – 17 iunie

Concertele încep d ela ora 16.00 pe Plaja Modern, iar intrarea este libera. Pe scena vor urca: Carla’s Dreams, Delia, Andra, Inna, Randi, Jo, Grasu XXL, Guess Who, 3 Sud Est, Lidia Buble, Adrian Sînă, Alina Eremia, Lora, Irina Rimes, Raluka, Feli, Vescan, La Familia, Nicole Cherry, Ruby, Ami, The Motans, Fly Project, Andreea Bălan și Daniel Iordăchioaie.

Drag Racing, Aerodromul din Ianca – 17-18 iunie

Aerodromul din Ianca va gazdui un eveniment dedicat iubitorilor de multi cai putere si de motoare turate la maxim. Etapa a II-a a Campionatului “Drag Racing Events” 2017 are loc in perioada 17-18 iunie, iar programul complet in gasiti aici.

Afterhills, Iași – 23-25 iunie

In perioada 23-25 iunie, peste 100 de artişti vor evolua pe 4 scene, dintre care 2 scene vor fi non-stop, cu cate 70 de ore de muzică fiecare.

Afterhills

Printre numele cunoscute anunțate la Afterhills sunt Bob Sinclar, Hooverphonic, Morcheeba, Anael Ra, Ancient Core, Argatu, Audiofly, Avgustin, Baba Dochia, Back on Wax, Bobi (Kaya Foundation), Bogdan Vix, Bono Goldbaum, BRUM, CAP, CHUTHEJHU (Genmaica Sound System), Cody, Cristian Varela, Cromonova, Daniell C, Darkology, DJ Chuck Wonderland, DJ Cruz, DJ Junior Gruia T, Dubphone, Eleusyn, Emann, E-Mantra, EUJAH (Genmaica Sound System (CJ), Febentropia, Ghiauru, Gojira&Planet H, Greeg & Onuc, Ioana Faya (Kaze Sound System) (IS), Ion Ludwig, Istratec, Iulian Toma, John Junior, Kaze, Kapnobataii Kogaionului, L 45 (Roots on Vinyl), Latam, Lifebloom, Ligia Hojda, Logical Elements, Lygos, Macanache, ProtoN, Ranno Vollman, Rawanne + MikeT, Reasonandu, Red Pig Flower, ROA, Saranankara, Sean Jay Dee, Shivay, Sistah RastahFairy, Thal, The Motans, The Therapist, Tibi, Zdob si Zdub se alatură artistilor deja anuntati anterior.

RomanIA Autentica, Iasi, Targu Jiu si Hobita – 24 iunie

Cea de a doua editie a evenimentului RomanIA Autentica va avea loc anul acesta atat la Iasi, la Palatul Culturii, cat si la Targu Jiu, Hobita, comuna Pestisani, Acasa la Brancusi, la fel ca si anul trecut. Invaluit in dor de romanesc, festivalul are ca principal obiectiv promovarea traditiilor si mestesugurilor romanesti, a frumusetii meleagurilor romanesti, si cu predilectie, a zestrei lasata mostenire neamului romanesc. Anul trecut, peste 7.000 de oameni imbracati in straie populare romanesti, s-au adunat la un loc si au sarbatorit adevarata RomanIE Autentica.

Transilvanian Brunch, Sibiu – 10, 17, 24 iunie

Transilvanian Brunch a aparut in 2008 ca o initiativa a asociatiei GAL Microregiunea Hartibaciu, in incercarea de a pune in legatura oamenii din comunitate, dar si de a promova produsele locale.

Brunch-urile sunt organizate intr-o locatie deosebita şi se bucura pe langa oferta culinara şi de o tematica, de ex. plimbare cu drezina pe sinele mocanitei, drumetie pe un traseu cultural, muzica deosebita şi multe altele. Programul complet, in caz ca vreti sa va faceti planuri, este urmatorul:

Transilvanian Brunch

Sarbatoarea Muzicii, Alba Iulia – 23-25 iunie

In Cetatea Alba Carolina, reincepe Dominatia Sunetului! Sarbatoarea Muzicii inseamna ca stiti sa alegeti ce ascultati si stiti sa va bucurati de muzica in starea ei de gratie si in forma ei cea mai avansata si mai elevata.

Expozitia Chinologica Internationala, Alba Iulia – 29-30 iunie

Cetatea Alba Carolina devine pentru doua zile locul de intâlnire al campionilor, indiferent de rasa sau talie. Evenimentul ofera sansa proprietarilor de câini sa-si evalueze cei mai buni prieteni intr-o atmosfera inedita.

Dakini Festival 2017, Tuzla – 29 iunie – 2 iulie

Festivalul va avea loc pe plaja Tuzla unde vor fi amenajate trei scene cu chill/live, micro-house si psy-trance si o zona de camping. Festivalul Dakini doreste sa indrepte atentia participantilor catre mediul inconjurator, oferind toate avantajele unui festival de mare anvergura: zona de camping, yoga village, zona de restaurante si baruri, zona dedicata copiilor; zone de ateliere, parcare gratuita.

Dakini Festival 2017, Tuzla
Dakini Festival 2017, Tuzla

Festivalul Inghetatei, Constanta – 29 iunie – 2 iulie

Piata Ovidiu va fi gazda Festivalului Inghetatei in perioada 29 iunie – 2 iulie. Atmosfera va fi insufletita de muzica, DJ, baloane colorate, animatori si personaje din desene animate.

S-ar putea sa va mai placa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close