Cel mai ieftin restaurant Michelin din lume, in Singapore 

Pe langa multe alte experiente menite sa starneasca toate simturile, Singapore are inca un as in maneca: Mak’s Noodle, cel mai ieftin restaurant Michelin din lume.

Deschis abia in una iulie, acesta este primul restaurant al lantului Mak din afara Hong Kong-ului. Meniul este simplu si contine retete traditionale de noodles, legume si carne de vita, asa cum sunt gatite in China. In patria mama, brand-ul s-a nascut inca din 1920, iar de atunci a cucerit inimile tuturor chinezilor, insa abia dupa ce restaurantul a fost prezentat in emisiunea “No reservations” a lui Anthony Bourdain a devenit apreciat si la nivel international.

Gurmanzii din toata lumea apreciaza Wonton noodles, iar specialistii au rasplatit munca Chef-ului cu o stea Michelin, asa ca nu aveam cum sa ratez aceasta experienta in Singapore.
Restaurantul se afla pe Orchard Road, la parterul unui mare magazin si, chiar daca este mereu plin, de obicei nu trebuie sa astepti foarte mult pentru o masa. Multe dintre ingrediente, ca si echipa de bucatari, provin din Hong Kong pentru ca gustul sa ramana mereu acelasi.

Meniul este impartit in trei sectiuni: noodles uscati, supa cu noodles si garnituri, iar fiecare fel costa aproximativ 5 euro. Bolurile mici din portelan chinezesc in care se serveste mancarea sunt alese special pentru ca fiecare oaspete sa aprecieze calitatea felurilor servite si nu neaparat cantitatea.

Am incercat o supa Wonton Noodle, cel mai bine vandut produs al restaurantului, si pe buna dreptate! Zeama facuta cu legume, oase de porc, multe arome, taiteii fini si galustele umplute cu creveti si stridii au fost un adevarat festin. Au urmat o portie de legume verzi crocante si una de vita cu sos picant si crusta crocanta si un ceai chinezesc, in timp ce trageam cu ochiul la agitatia din bucatarie.

La final, nota de plata abia daca a depasit 30 de euro. Desi foarte mare pentru o masa in Singapore, pretul este extrem de mic pentru un restaurant Michelin unde in mod normal trebuie sa fii dispus sa platesti cel putin cateva sute de euro pentru o masa.

Experienta unui pranz ridicat la rang de arta – nepretuita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close