5 targuri de Craciun mai putin vizitate

An de an, cele mai celebre targuri de Craciun din Europa se intrec in oferte, decoratiuni si spectacole inedite. Pe langa Viena, Praga, Budapesta si Bruxelles, unde turistii se ingramadesc, exista insa multe altele cel putin la fel de frumoase.

Targul de Craciun de la Nurnberg, mentionat inca din anul 1628, pastreaza vii traditii vechi de sute de ani. De fiecare data, ceremonia de deschidere a targului include rostirea Prologului de catre Christkind – Ingerul Craciunului, apoi aproximativ 180 de mesteri si artizani isi prezinta ofertele. Anul acesta, inaugurarea va avea loc pe 27 noiembrie, iar pana pe 23 decembrie poti merge la targul din Nurnberg pentru vin fiert, bomboane cu prune, turta dulce sau carnati.

nurenberg

Iar daca ajungi in Nuremberg, e musai sa faci o scurta plimbare si la Rothenburg ob der Tauber, locul in care e Craciun tot anul, cu atat mai mult in decembrie! Si aici sarbatoarea dureaza de pe 27 noiembrie pana pe 23 decembrie, insa fabricile de decoratiuni si magazinele care vand globuri de Craciun nu se inchid nici in restul lunilor.

Aproape de Viena, care anual atrage o multime de turisti in luna decembrie, exista Targul de Craciun de la Bratislava. Chiar daca nu este la fel de celebru ca vecinul sau austriac, cei care ajung aici nu sunt dezamagiti. Bratislava isi intampina oaspetii cu multa caldura, cu vin dulce si aromat, dar mai ales cu Cigánska pecienka – o friptura tiganeasca din ficat de porc, sos picant si paine cu untura si ceapa.

La Edinburgh, Festivalul Iernii a inceput deja pe 20 noiembrie si nu se va inchide pana pe 4 ianuarie, asa ca patinoarul si Roata Mare de 60 de metri si cel mai bun scotch din lume vor fi in acelasi loc si in timpul petrecerii de Anul Nou sau Hogmanay cum ii spun scotienii.

Dom Teri Advent sau Targul de Craciun de la Szeged se va deschide anul acesta pe 28 noiembrie si se inchide cu o zi inainte de Ajunul Craciunului. Casutele de lemn vor fi amplasate pe platoul din fata Domului Catolic, unde se vor servi de la gulas pana la carnati unguresti sau placinte. Avantajul – Szeged se afla la doar doua ore de Timisoara.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close