Fac 30 de ani. De Revelion plec la bai

De 15 ani, pe 30 decembrie, la baile Szechenyi din Budapesta se tine o petrecere spectaculoasa care nu aduce cu nimic din atmosfera de Caciulata, ci, din cate se pare, ar fi mai aproape de Ibiza. Iar anul acesta, I’ll be there! Petrecerea devenita traditionala te ajuta sa intri mai repede in atmosfera sarbatorii de Anul Nou si de fiecare data e sold out. Pretul biletelor incepe de la 50 de euro si, daca ai drum la Budapesta, inca se pot cumpara online.

Rezervarea pentru un apartament de patru persoane in Budapesta a fost facuta inca de prin toamna, cand inca nici nu eram siguri ca vom reusi sa ajungem. A fost o alegere inspirata, avand in vedere cat de scumpe sunt cazarile in lunile de dinainte de Anul Nou, iar acum avem de achitat cam 300 de euro, patru persoane, pentru trei nopti.

Pentru 31 decembrie si 1 ianuarie am facut un traseu prin oras, avand in vedere ca prima data cand am ajuns la Budapesta ma intorceam din Praga dupa un alt Revelion si nu am avut timp sa fac cunostinta foarte bine cu orasul. Asa ca in linii mari l-am impartit cam asa:

BUDA:

si PESTA:

Pe langa obiectivele istorice si cele culturale, precum Insula Margareta, Opera, Podul cu lanturi sau Castelul Buda, as vrea sa simt atmosfera festiva a orasului. Asa ca pe lista sunt trecute targurile de Craciun din Piata Vorosmarty, dar si cel din curtea Bisericii Sfantul Stefan. Dintre muzee, am auzit lucruri bune despre Memorialul Franz, despre Hospital in the Rock, dar si despre Muzeul Martipanului.

Cum probabil va fi foarte frig, una dintre pauze este deja stabilita la cafeneaua Gerbeaud, cu o traditie de 157 de ani, unde am lansat deja o comanda pentru Esterhazy torta.

lumini

Pentru seara de Revelion am cantarit varianta unei petreceri pe barca, pe Dunare, dar ca sa fiu sincera pare cam a petrecere de oameni mari, asa ca in loc de rochii cu spatele gol, o sa fiu in bocanci, la una dintre petrecerile de strada din pietele Vorosmarty, Nyugati sau Octogon, iar daca pentru a doua zi gasesc si un loc unde se serveste ciorba ungureasca traditionala cu zeama de varza si smantana, o sa fie un 2016 fericit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close