18 zile in India pe pamant, prin aer, pe apa – Agra

Ziua 4

india_agra_ihaveamap (3)Daca ar fi sa ne luam dupa datele de pe Google Maps, din Delhi pana in Agra, unde se afla celebrul Taj Mahal sunt doar 215 km, drum care ar fi parcurs in 2.49 ore. Cu toate astea, drumul nu e cel mai bun, asa ca am facut mai bine de patru ore.

Nu a mai contat, pentru ca inainte de ora 6 aveam deja biletele cumparate si eram deja la coada pentru accesul in interiorul palatului. Pretul biletului era de 750 rupii de persoana si includea si o sticla cu apa, o mica harta si plastic pentru acoperirea incaltarilor in interior.

india_agra_ihaveamap (2)Am intrat chiar inainte de rasarit, asa ca am parcurs gradinile, india_agra_ihaveamap (1)iar cand in sfarsit am trecut de ultimul sir de porti, primele raze rosiatice incepeau deja sa imbrace Taj Mahalul.

Invaluit de ceata de dimineata, arata de-a dreptul spectaculos, iar marmura isi schimba cate putin nuanta pe masura ce pozitia soarelui se schimba. A fost, probabil, cel mai bun moment in care puteam vizita acest loc si al doilea cel mai spectaculos rasarit pe care l-am vazut.

Vizita a durat aproape patru ore, iar dupa ora
10.00 au inceput sa apara tot mai multe grupuri de elevi, asa ca nu prea te mai poti bucura de liniste sau de fotografii fara turisti. Am continuat vizita cu Fortul Agra, apoi am haladuit pe strazi printre camile si prin bazar, printre maimute.

india_agra_ihaveamap (5)

Initial ne-am retras pe terasa de pe acoperisul hotelului Daawat Palace pentru pranzo-cina, dar a fost greu sa ne mai deslipim de acolo. Pernele asezate pe jos erau extrem de comode, mancarea a fost una dintre cele mai bune pe care le-am intalnit in India, iar berea nu este ilegala in nord. In plus, la doar un kilometru se zarea (daca nu era ceata se vedea de-a dreptul) Taj Mahal-ul, iar in apropiere se auzea din cand in cand indemnul de rugaciune de la o moschee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close