In drum spre Singapore – no gum, no porn, no problems

Gata, a venit si vacanta de vara, chiar daca in octombrie! Traseul pentru urmatoarele 18 zile include Kuala Lumpur, Yogyakarta, Bali si Singapore, si probabil ca ne vor prinde bine cateva reguli deprinse din India, cel putin legate de vestimentatie. In Singapore insa, lucruri la care nici nu visezi sunt prevazute prin lege, asa ca e bine sa le stii.

Unul dintre motivele pentru care strazile din Singapore sclipesc de curatenie este o lege care dateaza din anul 1968 conform careia orice gunoi aruncat la intamplare inseamna o amenda de 1.000 de dolari singaporezi, adica aproximativ 700 de dolari americani si ore de munca in folosul comunitatii. Daca persoana este prinsa si a doua oara, amenda creste de cinci ori. Daca insa se intampla si a treia oara, e clar ca banii nu reprezinta o problema, asa ca pedeapsa este cat se poate de umilitoare: faptasul este obligat sa poarte un tricou pe care scrie ”Arunc gunoi pe strada” si sa mature strazile intr-o duminica

Politistii din Singapore au printre sarcinile de serviciu si verificarea toaletelor. Cine e prins ca nu trage apa in WC-urile publice risca sa fie amendat si i se va interzice sa le mai foloseasca vreodata.

Guma de mestecat a fost scoasa in afara legii pana in anul 2004 dupa ce o bu
cata lipita a blocat o usa cu senzori si a dat peste singapore_gum_ihaveamap.comcap reteaua de trenuri. In prezent insa, turistilor li se cere sa nu intre in tara cu mai mult de doua pachete de guma, iar localnicii o pot cumpara doar pe baza de reteta, pentru probleme medicale: albirea dintilor sau guma cu nicotina.

Si conectarea la un WI-FI nesecurizat te poate baga dupa gratii. Potrivit legilor din Singapore, acest lucru este facut doar de hackeri si este pedepsit pe masura.

Nici traversarea prin loc nepermis nu este o chestiune discutabila. De fiecare data cand o persoana e prinsa, trebuie sa plateasca o amenda de 15 dolari singaporezi, apoi agentul o insoteste pana la prima trecere de pietoni si ii arata cum se foloseste.

Pornografia este ilegala in Singapore, astfel ca orice are legatura cu acest domeniu se pedepseste cu inchisoare sau amenzi, in functie de gravitate.

Drogurile sunt complet interzise in Singapore, iar cei implicati in traficul de stupefiante risca pedeapsa cu moartea. Nici cei care le consuma nu scapa mai usor, ci sunt amendati si trimisi la inchisoare. In plus, pe Aeroportul International Changi se fac testari aleatorii printre turisti, iar cei care sunt sub influenta stupefiantelor sunt cercetati pentru posesie de droguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close